nuffnang

FEBUARI

Wednesday, December 15, 2010

Dilemma Hujung Tahun... :P

Recently bila visit BBS, sajer browse XC HT Ti frame untuk tukar current ALU GIANT XTC aku untuk CYCLE TOUR, XC dgn pegi opis. Nak shave those extra grams la konon2... sekali terjumpa la plak. Not sure it's a good deal atau tak... tapi buat kan benak aku berputar. OSEM jgk kan... aku mmg minat giler Ti frame dari dulu... tapi cuma mahal giler. 2nd Ti with good price sangat2 appealing. :P (Duniawi SATU!)

LiteSpeed Pisgah Titanium FrameBefore I decided to have the Ti frame... aku sangat2 tempted to posses SANTA CRUZ JACKAL. Terpengaruh dari PCP... :P hehehe ternaik satu JACKAL... then making few rounds kat PCP... giler OSEM... osem se'osem'nyer... hehehe tapi nak kena consider component2 lain jgk.. mcm fork depan... haihs... beli frame pastu sadai kan kat rumah buat mende... :P

jadi terpaksa posa dulu nak beli JACKAL nih... kena revise banyak kali tentang keperluan dia... investment berbaloi ker tak... tapi aku nak jugak!!! (Haish... Duniawi part 2... :P)

Santa Cruz Jackal RAW
JACKAL COMPLETE
Tapi akhir cerita... conclusion dia, aku terpaksa beli notebook. Kahakahkah... sgt2 kena beli notebook. Decided beli MacBook Air instead on PRO recently sebab kelajuan (flash memory) dan portability. Sejak aku balik dari CHINA... asyik baca review, tgk you tube... baca review... even though spec dgn storage/HDD capacity tak berapa gempak (kecik.. nak kena ada external HDD untu simpan extra data/file/mp3/video... )

Aku nak kurangkan cost hardware company... by returning this bulky high speed excellent specification Hewlett Packard notebooks... :P

Apple MacBook Air 11"
So January 2011 kah?

2 comments:

Akmal Hizam said...

ekhem...
aku sangat anjurkan kau tukar frame, dan tolak kat aku XTC tu.
amacam?

Nas Plague said...

hahahaha.. mal... owner asal frame tu nak balik kalau aku nak frame baru... :P melepass... :P