nuffnang

FEBUARI

Monday, November 3, 2008

Between Stupidity & Me

Sabtu
letih + kenyang + happy (smalam) tak hilang lagi. Nasib baik gilir2 bawak kete. Orang pertama kena bawak... biasa ler AKU. Lepas mandi + solat kat RnR Ayer Keroh smue orang dah 'placing' tido. Giler... ipin cuba rasuah aku dgn DVD Catch22. Tgk sikit2 lah... tgh drive beb. Alih2 senyap jer smue tido... mata aku dah kelat2. Arghhh sudah...

Tutup DVD. try layan Big D... tahan kejap jer. Rasa dah terhuyung hayang dah van... ipin konon2 co-pilot pun dah lenyap hanyut. :P cuba bertahan sampai pagoh. Nasib baik sampai pagoh...nasib baik tak sampai ke rahmatullah... :P hehe next atoi then next arab... aku joun club TIDO..

Ahad
Sampai dah lepas subuh dah... dah nak pagi. Gara2 bawak pelan2 + mengantuk + banyak berenti minum ayer panas dgn hisap rokok. Aku nak kena rehat... malam ada dinner (ABC Gath Dinner). Lama tak jumpa enchek timmy dan abg aji (jimbo)... raya pun tak sempat.

So, peluang nie tak leh lepas. Ahad sebalum pegi dinner tu penuh dgn activity tido, bangun, tido, makan dan tido... nasib baik tak terlepas pukul 7pm. Bergegas aku menyiapkan diri... call jimbo kot2 ada dress code... mampuih kalau aku pakai short dgn sleeveless ajer. kekekeke

Smpai ada BELON.
hehehe... PELAMIN.
BOSS BOB pun ada tgh setting barang dgn YAN (snake cable).
Paling best jumpa Din Burung(dulu buatkan pacthes plague), Syed (Sireh), Din Akar... enchek xtimmyx (confirm kena ada... sbb amik gambar)... Fadhil Buncit pun ada. wah wah wah... ramai... dan ramai lagi kenalan yang dah lama tak jumpa. sgt best.

Wedding Reception paling unik aku pernah tgk sepanjang hidup aku... pingat untuk jimbo.. :)

Masa tgh2 event tu... jimbo mintak tolong hantar dorang g balik changi airport, flight kul 4:00am. Since aku takde buat mende... aku drive lah balik ambik passport. :P sampai2 pun event dah nak abis... dorang packing2 dalam 12:30am jgk lah grk g immigration.

The Epic Boredom Of Stupidity :P :(
Mak aku pesan... road tax baru renew, jadik autopass tu nak kena register balik kat red lane singapore immigration. So, aku pun grk lah... dgn niat baik dihati. Masa sampai kat tmpat cop passport tu autopass dah bagi warning error dah. Tapi aku cool jer... sbb kat red lane nanti re-register balik sbb road tax baru renew. Jimbo dgn xtimmyx dah ada kat depan dah..

Dgn confirm dan confidentnya aku bagi autopass card tu kat officer... dia check mmg betul aku punye road tax mati (yang bengongnya nape tak check sblm masuk... yer tak).. baru mati plak tu 30 Oct... (xtimmyx kan aku dah kata mesti masuk blog punyer... hik hik hik gatal kan)

yang kesian tu bebudak japang tue... Brutal Terrorism dgn Money Is God terpaksa lah mengambil teksi dgn ditemani oleh enchek xtimmyx. Sory ler kengkawan... sori yer Jimbo ngan xtimmyx. Lagik sorry kat bebudak jepang tu... kat said (singapore) pun sori jgk. Bukan main pesan lagi hantar ke changi dgn selamat.. hehe.

To make it worst... Kenji (drummer BT) punyer flight information dgn boarding pass dia untuk 31st Oct tertinggal dalam van. Yang ini aku jer yang perasan kot... sbb dari pagi hari ni, tak ada orang call pun cakap sorang budak jepun tertinggal... keke.. HAMPEH..!!

last but not least.. sori latok2... sori ah.. wa harap tarak jadik lagik... :(

goer n outz!..

7 comments:

Kucaie said...

drummer money is god jambu...aku hampir jatuh chenta! hahaha

Nas Plague said...

kucaie: itu ler... tapi mcm blur ayam lah :P masa masuk singapore nak cop passport dia boleh tercicir white card dia... :P pulak.

miss daimen said...

nas..
rasanye mcm pernah dgr je kes nak msk singapore tp road tax kete mati..la ni ade lg..

pesanan cik daimen..
sile check road tax kete anda sebelum nak masok S'PORE ye..
huhuhu..

youthrustrecords said...

hahaha..
nasib baik polis pengiring baik.
tak cakap apa2. dan peramah jugak.
abang scanner barang pun takde hal.
senang cerita jer malam tue. takde lah yang buatkan bagasi2 abang jepun yang besar gajah kena selongkar.

takde papa latok! semua ok.
abang2 jepun pun tak banyak hal.
nasib baik perasan belum masuk singapore.

kalo dah kena fine kan lagi rabak!

Nas Plague said...

miss daimen: tuler... kekeke kes yg lepas kena kat kete... yg ni van plak.. :P haduisss...

youthrustrecords: kan... nasib baik dorang lepas senang. tima kasih enchek tim...

betul kalau fine lagi rabak... :P harap2 dorang sampai Jepang dgn selesa... eh ntah2 ada lagi kat changi kot.. kekekekeke

paranoid of death said...

kekeke..mcm pernah ku dengar je masalah sebegini bosh..hehehe..

Nas Plague said...

paranoid of death: keke... mal bende2 smue nie untu kaku mcm remote control.. tk boleh dikawal... kekekeke