nuffnang

FEBUARI

Monday, May 13, 2013

Menulis buku...


'Kau patut release journal kau ni...'
Ayat keramat? ntah lah... chronology menulis atau record'kan perjalanan travel aku bermula dari beberapa attempt yang tak menjadi2. Sentiasa belajar cara yang paling sesuai, yang paling efektif utk menyampaikan kembali cerita2 tu. Aku rasa melalui cerita mulut... penyampaian dari lidah aku sendiri agak konsisten. Tapi apabila rekod dalam medium lain aku jadi agak jadi kucar kacir.

Trend? yeke... aku pun tak pasti. Scene BUKU AKU terlalu kecik. Pendedahan terhadap penulis2 dan penerbit2 AKU kurang. Bukan tak kenal... cuma aku tidak kearah itu. Nak kata observer pun bukan... Minat BUKU... memang pun. Cuma lebih selesa menjadi pembaca... Kalau nak tanya aku sihat kah scene buku MALAYSIA? Harem aku tak tau... :P

Tapi yang pasti ni secara positive... banyak BUKU2 JALANAN. :)

*****

Berbalik pada release BUKU. Ntoh... tengah usaha ler nih... :P



4 comments:

nizamuddin ahmad said...

good luck. menanti karha dari ko :)

Nas Plague said...

terima kasih... terbit balik travel journal aje... dah separuh jalan. Insya'allah..

rudies said...

lu patut tulis satu buku bro.pasal journey lu buat.serius gua beli satu.viva la punk! hehe

Nas Plague said...

hahaha.. insya'allah rudies...
dalam proses.