nuffnang

FEBUARI

Thursday, November 17, 2011

Journey To The West (PacSafe)

Aku rasa... one of the reason orang tknak travel pakai backpack ni sbb safety.. aku pun pernah kena jgk barang hilang kalau check in backpack masa naik flight... notice tak banyak kocek2 kat atas bag dgn depan bag kan... prone to theft. 

So, bila aku beli bag northface ni bertahun yg dulu... aku jumpa salution dia.. dan tk ada lagi masalah serupa sehingga kini. hehehe.. pakai PacSafe... PacSafe backpack protector... 

Backpack...

Backpack + raincover

Backpack + raincover

Backpack + raincover + PacSafe backpack protector

Backpack + raincover + PacSafe backpack protector

ada orang suka balut jer PacSafe backpack protector tu tkde rain cover... tapi aku suka balut dgn rain cover dulu.. sebelum balut dgn PacSafe backpack protector tuh... sbb kocek2 yg ber'zip smue tertutup dgn rain cover... orang tk bleh ler seluk.. menyeluk... hehe

lock

lock

Backpack + raincover + PacSafe backpack protector

jadik mcm tu ler aku meng'security kan bag travel tika nak check in flight.. hand carry tk payah ler... :)

harap dapat membantu...
terima kasih kerana membaca...

5 comments:

Gaara said...

salam nas..
packsafe tu kena beli sendiri ke atau time kita beli beg tu dia dah mmg dah ada?

Nas Plague said...

Salam... :)
PacSafe tu asing... accessories. Tapi yg pasti... ada beg yg dah ada rain cover... mcm aku punyer rain cover pun beli asing.. beg aku tkde rain cover jgk.. ni rain cover yg ke-3.. utk beg ni... sblm ni dh jahanam... kekeke

JAIRO said...

thanx for the sharing.. info sgt2 membantu

Nas Plague said...

okeh.. dah boleh start travel... hehehehe

Anonymous said...

salam abg nas,
kat jb mane nak dpt PacSafe nie?