nuffnang

FEBUARI

Monday, June 1, 2009

Cerite hujung minggu


Orchard Road
Aku sebenarnya mmg menunggu2 hujung minggu yang baru nie... satu sbb rasa macam dah lama tak main gig, 2 minggu lepas... yang lepas2 aku terlepas nak g singapore untuk beli wireless. Jadi weekdays lepas tu mmg menunggu2 lah hujung minggu yang bari ni (pening tak baca... :P) hehehe... lagi satu jumaat lepas aku ada game bola sepak (perghhh nas maen bole sepak siut.... ) 

Kite citer bola sepak dulu... aku sebanarnya dari sekolah tak pernah maen bola sepak pun. Dari sekolah rendah, smpai ler ke sekolah menengah, smpai ler zaman2 IPT... tak pernah. Bila aku masuk Idemitsu nie... mula lah era bola sepak aku.. :P (tapi kalau korang tanya player2 bola sepak sapa... yang aku kenal ervin boban jer... eh suami posh tu kenal jgk lah.) sebab aku boleh lari laju2... jadi masa awal2 masuk keje Idemitsu tu jadi star lah jgk... (eceh... wing kanan beb... wing kanan) dari waktu sekarang ni dah 4 tahun dah tak join company punyer league... since, tahun ni banyak yang join/buat team aku join lah jgk... join budak production (shift)... setiap team ada 12 game... setakat nie team aku baru 3 game... yang 1st aku tak main... sbb g perhentian ngan nini... 2nd ngan 3rd aku join... yang 1st tu team kalah 2-1... yang 2nd menang 9-1 (tak dapat score pun... :P)... yang 3rd menang 2-1... (score 1)... sbb kan 4 tahun tak main... aku pun lupa mana aku letak boot bola aku... carik2 punyer carik jumpa lah... masa main 2nd game tu... sblm game... try sepak2 dulu... bersepai boot tue... melayang2 tapak dia... nasib baik ada orang bawak boot lebih (giler suke main bola smpai ada boot lebih... kekeke)... lepas dari peristiwa tu.. aku pun beli lah boot baru... bawak g game 3rd hari jumaat lepas... tu yang score tue... hehehe... disebabkan game 2nd tu aku giler babi pancit... sebelum game yang 3rd tu aku g lah mengayuh memalam dgn pok deang g jusco tebrau... :P dari pasir gudang.. ulang alik... :P mm mujarab mengayuh tu... jumaat lepas aku tak berenti2 lari... :P

sabtu pulak... aku g singapore... kul 12pm masuk terus drive g sim lim tower... terus beli wireless.. dah tak pikir2 panjang dah... dalam SGD800 jgk ler.. (giler kan.. )... pastu grk g Swee Lee plak.. dgn harapan nak beli Splash Mike Portnoy 9" (Sabian)... tak ada plak.. dah ada orang grab dulu... :P aku lari g Swee Lee warehouse kat eunos/aljunied... jumpa kawan kerja sana tolong carik kan... check punyer check.. pun tak ada jgk.. :( ler...dgn perasaan hampa... aku beli cable untuk amp.. (beli jgk.. :P)... pastu g peninsular plaza carik  cargo pants... aku lupa plak mana kedai apparell askar.. chess.. drive g orchard plak.. survey2 kat Far East plaza.. pun tak ada jgk.. jalan kaki smpai Paragon... last2 beli baju Ben Sherman sbb sale 80%... :P hehehe... 

AKG WMS400

Keluar dari orchard pun dah pukul 7pm.. terus g Studio47... Nizam ngan Ihsan tgh tunggu nak makan... smpai order makan (tapau) terus naik studio makan.. betulkan Nuendo aku kat notebook... pastu test wireless.. kot2 boleh guna hari ahad punyer gig... pastu balik... 

hari ahad tu aku mmg set nak g gig jer... petang keluar.. makan kat jusco permas... pastu smpai Ct plaza agak2 dalam 5:30pm gitu.. hari2 gig kurang orang datang.. tapi ok lah... 

Hari aku cuba test pakai wireless... pastu wireless yang aku beli tu boleh short circuit plak... :P double adusssss....  dah nak kena carik masa g singapore balik nak betulkan... aku perasan stage gig kali ni ada sedikit besar berbanding gig2 yang lepas2.. ada improvement.. :) keselesaan untuk band.. .:) terutama mcm plague yang ramai orang nie.. :) plus untuk qayyum... :) 

eh lupa.. hari yang sama tu (semalam) malam majlis abang azmal kawin kat jubli intan (jadi dia tak dapat datang... )... atoi plak balik keje kul 7pm... bergegas dia dari tmpat keje ke ct plaza... terpaksa kiteorang suruh band lain main dulu kat slot kiteorang sbb takut atoi tk sempat smpai on-time... :) 

hah... hari ni aku beli Rock N Roller cart... sian kat ontot ngan tawil angkat barang berat2... skrg tidak lagi... load dan tolak... hehehe... :) 

Rock N Roller Multi-Cart

8 comments:

sneakersfreakers said...

nas,,tumpang tanya.. sale kat ben sherman tu sampai bila... kemeaj dia pun 80% gak ke....
dumdumtak main kat singapore 20hb june..so kalu ada lagi ingat nk angkat selai.. hehehe

sneakersfreakers said...

ops lupa...
aku amert snb... heheheheh

abang mat tora said...

beb kedai kat sim lim tower tu apa nama dia haa??

Nas Plague said...

sneakersfreakers: alah amet... sale smpai hujung minggu ni kot... :P kemeja pun ada... :) tapi stock tinggal yang dia gantung jer... nasib2 ada size ker tak... hari sabtu ngan semalam pegi masih ramai giler orang... tapi stuff makin kurang... :P

abang mat tora: hung brothers... kat depan escelator tingkat 3 kot.... situ ada shure, seinheiser ngan AKG... :)

Ober Frederiksen said...

huhu. trolley serbaguna. bley bawak pasar gak neh.

abang mat tora said...

mau ronda ronda je, aritu ke bras basah dgn peninsula tak jmpa plak kdi mikrofon. Tapi gitar mmg byk trutama skali kat davis peh PRS jembu jembu jeng!!

Nas Plague said...

ober sebober: huishh kalau ada enjine kecik sure boleh gerak smpai machap nie... :P

abang mat tora: hung brothers tu mmg jual microphone...

siapekah aku ? said...

aik..name aku pon ade selit ? hehe..ur welcome nas & poh - qayyum