nuffnang

FEBUARI

Monday, June 15, 2009

Adek kawin dan acara mencari durian power!!!

Muin & Lela (Jumaat 12 June 2009: 9:00pm)


Muin & Lela (Jumaat 12 June 2009: 9:00pm)


Cerite hujung minggu... :)

Hujung minggu lepas adik aku kawen... yang bongsu. Alhamdullilah, majlis berjalan lancar. Kepada kengkawan yang hadir... terima kasih... yang tak tahu... minta maaf yea... aku tak sempat jumpa smue.. cuma letak kad kawen kat kedai ontot.. sapa2 yang datang kedai ontot tau ler... Bangga siot jadi abang bila adik kawen... hehehe... tinggal lagi 2 lagi tak kawen. :P harap2  rezeki dorang murah akan datang untuk membina masjid.... insya'allah... 

Majlis berlangsung hari sabtu kat p.gudang untuk belah pompuan (adik) dan lelaki (adik baru) kat Parit Marjunid, Pontian hari ahad... tapi highlight untuk hujung minggu nie terpaksa diberikan kepada... pencarian durian power oleh Jimbo, Timmy (selaku photoghraper untuk majlis kawen) dan aku... hehehe sekitar pontian... :P

Lubuk dusun durian ditemui... Jimbo tgh meneran mencari yang champion!


Antara sebab musabab dapat durian free 3 bijikkk... :P hehe


Sekitar 20 kedai durian tepi jalan disinggah (ayat mesti power... influence METRO) sekitar 20 kedai air tebu (pun influence METRO/KOSMO!... hanya yang terlibat jer yang tau bilangan kedai... hehehe) sehingga berjumpa dengan lubuk kebun durian (tempat dirahsiakan sbb nak bisnis... kuakuakuakua)... hint pekan nenas... :)

Relex2 lepas kete tak boleh start... tgh tunggu tow truck... hehehe


Disebabkan nak rahsia lubuk durian di khalayak ramai... kerete rosak di traffic light nak g Ulu Choh... :P hahaha... tolak sikit... jalan sikit pakai gear 1... tolak sikit.. berenti betul2 belakang lori durian tepi jalan... gambar diatas (lori durian dah balik sbb nak magrib dah... :P) tow truck smpai kul 7:30pm ambik kiteorang... jimbo duduk dalam lori... aku ngan timmy lepak dalam kete... perghh 1st experiance tu lepak dalam kete kena tow... terasa aku wheelie/manual smpai UDA.. pastu smbung wheelie sampai masai... hahahaha...

sori ar tim & jimbo... next time kite g dusun pagi2... baru dapat yang champion punyer... :P

3 comments:

youthrustrecords said...

hai bang. tengah sibuk audit ISO pun sempat upload blog. hehe

eh brader. ko lupa cakap pasal karipap satu tupperware.

tapi semalam memang adventure!

nanti kita buat lagi!!!

gua sayang lu!

Nas Plague said...

youththrustrecords: hehehe... time rehat.. boleh ler... :P

huk alah.. lupa plak letak pasal karipap... :P jap lagi aku update...

ingat lepas ni roadtrip g thailand ler... pergh giler jauh... tapi mesti best... :)

siapekah aku ? said...

hehe..lubuk durian pekan nenas !..aku tau kt mane..tu la, tak ajak skali kan dh kene tow..eh parit marjunid benut tu pon ade lubuk durian..kene pegi simpang masuk, depan kedai runcit cina..durian die totally osem..