nuffnang

FEBUARI

Wednesday, November 12, 2008

Why travel?

Hua Shan National Park, Shaanxi, China

Tiger Leaping Gorge, Lijiang, China

Hanging Monastery, Datong, China
Aku rasa kebanyakan kengkawan rapat aku... mesti dorang pernah terdengar yang aku nak nak pegi Moscow, Russia pastu balik ikut jalan darat. Lalu Kazakhstan... lalu Urumqi, China... turun ke Xian... Lijian... Mengla-Boten.. Laos... Thai. Tapi aku tersangkut oleh masa dengan duit. Nakkkkkk sangat... nakkkkkkk.. :(

Daripada aku punyer kire2... tak dgn andaian yang aku akan spend masa kat Kazakhstan tak lebih dari 3 hari (sbb aku tak ada info sana... :P). Aku boleh sampai Bangkok dalam masa 20 approx. Dgn kos RM10K. Giler banyak kan... ini kos sebelum minyak naik. Aku plan 2 tahun lepas...
  • RM2100 --> Return flight AeroFlot g Moscow
    RM900 --> Backup flight dari Beijing ke Singapore (mana tau terkandas)
  • EUR1000 --> kite letak anggaran RM5K untuk belanja logging, transport, makan dan mungkin rokok (kalau ada mild seven)
  • USD500 --> kite letak anggaran RM2K untuk backup... kot2 kena rompak ker.
Tapi duit tarak... :( masa? boleh nego kot. hehe

Disebabkan itu... aku punyer hati sudah tada tenteram lah. Nampak tak gambar diatas... CHINA kan. Aku try tukar plan g CHINA... mengikut kira2 an aku. Budget melepasi kot. :P Tapi laluan belum dikenal pasti... aku tetinggal nota plak kat rumah (skrg kat opis).
Perjalanan akan dilalukan pada bulan March 09 (itu kalau dapat cuti). Anggaran kos... tak lebih RM4K (aku akan check nota dan revise pecahan'nya) termasuk flight. So tunggu yea...

6 comments:

ultramantarojuga said...

aku mmg ske travel,,,
tp duit plak xrmai,,,
abg naz xpnat ker bwak beskal,,,
aq bwak beskal bmx adk aq g kdai pn mcm nk ggur jntng aq nie

paranoid of death said...

ooohuitt..gilo tu beb..ongkos nye agak tingi le bro..kepingin gak nak gi..kalau tak jadi kahwin..kompom aku pegi nye..kekeke..aku bulan Ogos ke Bandung beb..dengan buah hati dan kawan lain..tahun depan lambat gi..tapi tiket dah bli dah..kekekke..murah gila..hehehe

Norhafizi @ Jimbo said...

ada nak tolak basikal seken. kontek gua. gua bajet tak tinggi.. rm45 je

Nas Plague said...

ultramantarojuga: penat jgk. tapi kena berenti2 ler isap rokok... kekeke... terus jer tak boleh tanpa rokok.. :P

paranoind of death: hah mal... kalau tak jadi kawin follow aku. hehe tapi bandung tu mcm menarik.. :P tapi mcm dah selalu plak g indon... :P

norhafizi@jimbo: takpe aji... kawan usahakan... kekeke

Jimbo said...
This comment has been removed by the author.
Jimbo said...

aji, kawan dah daftar blog. Tengok semua dah ada blog, kawan pun nak gak ada blog. Blog kawan kecil-kecilan je.
Pasal basikal tu, aji try la ye.. tak payah raga pun takpa. Nanti kawan pasang sendiri.