nuffnang

FEBUARI

Thursday, January 26, 2012

Tulisan campur aduk... :P

Bukan rasa tanggungjawab... aku tkde apa2 pun obligation dgn blog sendiri... hehe cuma terkesan, lama sangat tak update blog yer tak... idea tgh kekeringan... sekarang cuma update gambar JOURNEY TO THE WEST kat flickr dulu.. ingatkan sikit.. ruper2 banyak giler... tkpe setiap satu gambar aku cuba ulas mengulas yea... later aku akan ringkaskan travel journal aku tuh... journal tu pun dah lama tak bukak. :P hehe.. sadis.

tk ada cerita pun new year.. atau tahun baru.. atau tahun2 mendatang 2012... sbb aku mmg tk ada plan nak travel dlm jangka masa terdekat atau tak ada itinerary lagi.. so far.. apa yang ada.. itu jer lah dulu... tahun ni kerja keras jer.. untuk hidup..

T22 Train dari Changdu ke Lhasa (CHINA)... current GOBI DESERT

kalau aku buat bold decision untuk next travel... mau hilang kerja + tak balik2 malaysia... hahaha.. Rentas Caspian Sea mmg nak kena banyak masa... jadi sekarang aku kena detour tempat lain...

desire nak beli macam2 banyak giler... tapi kali ni aku gagahkan diri untuk lepaskan... pedulikan. Priority dulu... lagu tak siap2 dari tahun lepas.. :P

this year concentrate rmh... :) adik sendiri + kawan2 lain semua dah cerita pasal rmh... :P hahaha... yang sebenarnya mmg tknak beli rumah... jadi tanggungan bulanan tkde... tkde apa nak risau2... tkde takut nak kena buang kerja...

tapi parents kan... orang lain desak/paksa aku mmg tk jalan... tapi parents... aku turutkan juga... sekarang kena pikir pasal grill, pasal dapur, pasal ruang tamu, pasal tempt tido, pasal. laman, pasal store... huh.. ker banyak pikir sangat... TV nak beli tak?? :P hehehe utk orang yg hidop tgk tv 5% sebulan mcm aku ni... perlu ker TV... g Ontot jer lah kalau nak tgk muvi kan... :)

okeh citer lain plak...

Marwan, Azmal dgn Aku yg mcm mengatuk... tgh tunggu geng factory outlet settle. :P (Bandung)

Time tgh 'bird flu' satu ASEAN 1st time secara tak sengaja travel dgn Marwan... then 2011 kiteorang travel EPIC giler rentas dari CHINA ke INDIA... tk sangka kan... dan baju HellExist tu jimbo bagi (tk alih2)...

Talking about Bandung... aku ke bandung during azmal kawin.. huh... sorry ye mal digest maklumat salah... sorry sesangat... kalau date nyer diawal atau diakhir perjalanan... aku boleh adjust travel date... tapi kat pertengahan aku tk boleh nak adjust atau postpone..

since mcm unacceptable excuse... MAU ORDER APA BIRTHDAY PRESENTS?

Semoga kau dgn ana bahagia ke akhir zaman... AMIN.

1 comment:

Gaara said...

tak sabar nak baca sambungan cerita travel bro...hehe