nuffnang

FEBUARI

Sunday, May 22, 2011

My little penang trip part 3

12:36pm 22/05/2011
Aku skrg dlm keselesaan kerusi dan temperature bus. Hhehe tadi dekat feringghi, mohan start bus... Dan aku terus ambik tugas bawak bus.

Mohan rehat... aku take over.

Aircond aku bukak full-blast sbb budak2 kepanasan. Tkpe aku bagi mohab rehat. Kalau aku kepak nanti mohan take over balik. Lagipun mohan jalan penang dia tak berapa mahir. :P

Aku bawak bus kearah terminal ferry utk ambik jane dgn rosman. Aku lalu gurney drive terus ke padang kota. Mujur tak banyaj kereta. Tau jelah, bawak bus ni lain dari kereta. Setiap sudut nak kena peka. Budak2 moto kat penang ni kekadang main keluar jer simpang. Takut tak perasan. Pastu driver2 kereta mmg tk bagi can kekalau aku nak potong queve.

Lagi penang aku perasan, banyak tanda2 cyclist... Mintak pengguna jalan raya sentiasa alert.

Ada penampakan dibelakang... :P

Bergaya tak aku bawak bus. Ditemani leha lagik. Sbb tu tak mengantuk. :P

Cuaca hari ni agak baik. Td sblm smpai bridge hujan sikit. Tp sekarang ok. Biasalah... Kalau hujan jalan kan licin. Tkdpt nak tekan minyak kuat...

Penang Bridge

Oklah. Agak susah sbnarnya bawak bus Smbil tulis blog... Agak2 line clear aku sambung... :)

-- Post From My iPhone

1 comment:

Blogger said...

There is a chance you're qualified to receive a Apple iPhone 7.