nuffnang

FEBUARI

Tuesday, April 28, 2009

Cerita Hujung Minggu

CopyRight © Prologue Photographic (Donny)
Salam...
Mana nak mula eh... hmm last weekend agak padat jugak lah jadual. Jumaat balik2 dah kena kemas2 untuk bawak barang music pegi Stadium Tertutup MBJB untuk konsert tour Radio Rosak. Agak excited jgk lah..


Sblm Plague join radio rosak dulu... sblm record Useless Enemy dgn Hasrat... aku, ipin, azmal dgn ontot (crew) g jumpa Edrie Hashim kat Ampang... nak tau projek edrie macam mana, apa objective dia... dan macam2 lah... alang2 jumpa ol-timer nie, tanya ler macam2... kiteorang pun kongsi lah jgk sedikit sebanyak experiance band dgn KAWAN tour last year (2008). Agak teruja jgk lah dia dgn ke-DIY-an kite buat event dgn uruskan band. Tapi compare dgn project Edrie dgn kite... dia dapat duit... hehehe... kite dapat enjoy. muahahahaha... :P

Tapi apa yang pasti kite sama2 musician... jadik kepuasan performance tu agak dititik beratkan. Bila Edrie kata it's up to the band nak buat show dia macam mana... so, kiteorang pun tak teragak2 buat show tu macam kiteorang punyer show sendiri... dia bagi bawak barang2 sendiri... setup ikut suka hati.. janji performance buat dalam jangka masa yang dia bagi... wah.. kata ontot dah boleh setup macam KAWAN tour tapi dalam scale yang besar. :)

Jadi hari khamis lepas (23rd April) aku bergegas g Studio47 (Singapore) amik Ampeg Ipin, tapi head marshall aku tak siap lagik (trasnformaer rosak). Drive balik Pasir Gudang... pinjam BOB Damokis punyer marshall... balik rumah test.. :P tapi marshall BOB pun rosak jgk... nak tak nak test Mesa TriAxis ZAM (Studio47) carik sound set... tapi satu yang mermuskil kan aku.. banyak sangat butang nak tekan.. kekeke... takut masa perform panik.. :P hehehe... Jadik Jumaat aku datang dgn tawil bawak barang2... since Radio Rosak pun ada pakai marshall jgk.. aku langgar jer lah head dorang... tapi harap2 aku ada head amp next radio rosak event... :P hushh... MESA... ishkk .. ishkk nak kena repair.. :( wireless... ishkk .. ishkk.. tak ada.. :( hehehe

Berbalik pada hari jumaat... yang buat aku lagik teruja... tak macam konsert besar2 yang lain. Yang ini sangat friendly... kite nak setup aper ajer pun tak per... senang buat kerja.. :) mmg best... by the time drum pozy naik atas stage kite micking smue... pada aku paling puas perform pakai barang2 sendiri... salute lah brader edrie...


Hari sabtu tu mmg best... orang kata buat macam tempat sendiri... kite naik kan banner plague... barang2 mmg dah ada atas stage.. tunggu drum pozy jer nak setup... bila estrange turun stage jer, crew smue bergegas tukar setup... panaskan amp... bunkface tgh perform masa nie... (10pm)
Aku lebih suka perform tempat kecik2 sebenarnya... tapi last radio rosak aku rasa, aku punyer favourite... sbb kebebasan yang diberikan. Balik puas hati jgn cakap ler... mmg best.


Ahad pulak... gig kat MMU. :P thari bertolak... kali ni atoi dgn arab tk dapat join... plague bertujuh dgn 2 crew... :) smpai petang kat MMU... dah lama aku tak masuk dewan kuliah.. rasa nak 12 tahun kot.. :P masa buat SPACE dulu pun tutorial kat dalam kelas jer...


Pun dah lama tak jumpa Andy Flop Poppy... abang GG pun ada.. :) so, gig kat MMU pun ta kurang menarik jgk... facility IPT makin lama makin hebat.. bangunan lawa2... dewan kuliah lawa2... landscape lawa2... orang lawa2... hmmm... (control iman nas.. control... :P)

Overall... weekend yang best... cuma isnin (semalam) jerk yang kurang sikit.. sebab mengantunk giler babi... :P warghh... tapi tak pe.. weekend sangat best...

hujung minggu ni lagik best... orang rumah balik... YAHOOO. hmm aku mcm nak pegi taman negara. :)

6 comments:

ultramantarojuga said...

kat MMU 2 aku nak pergi,,,
tp nak wat cmne isnin ad test,,,

Ober Frederiksen said...

wah wah, bawak tak transition gi taman negara? wawawawa.

Anonymous said...

nas rse berdose di mmu aritu...nsib x shuffle..tpi POH perform baik punye...

ultramantarojuga said...

tahniah la kat P.O.H yang mendapat pjian rmai media pasal radio rosak,,,
rugi aku x pergi,,,

paranoidpersonalitydisorder said...

heh
mmu mmg banyak godaan nas
lawa mmg lawo

emceejalanan said...

helo nas.

here aine, the MC mase event kat MMU that day.
:)

finally, i found ur blog & u r such a funny & positive thinking person! definately MMU enjoy POH p4mance on that day!

u wanna knw what? that day, we are not suppose to allow crowd skankin' tau dlm hall tuh, but i take the risk to ask those POH supporters to skankin' along! i siap kne marah ngn head of the event lagi! but i marah dia balik & said "gila apa? its POH p4min dude!"

POH just make me go skankin' again after few years tak skankin'!

anyway, i am lookin foward to be on 1 stage with you all again, mcm event rockomania & encore, & definately i claim myself as ur music supporters! oh anyway, feel free to link my blog : www.educated-non-fools.blogspot.com


you take care, have a blessful life with beloved wife, family, rest of POH & etc. see u roun in events.

peace: aine. :)