nuffnang

FEBUARI

Thursday, January 29, 2009

Minggu Lepas

Kiteorang atas ferry (Atoi, Azmal, Ipin, Pozy ngan Aku)
Aku rasa minggu lepas, minggu paling lepak dalam idup aku... hehehe... jumaat ada gig kat penang, pastu ahad ada family day... campur plak dgn raye cina. Giler highway jam mcm nak masuk singapore... :P

Jumaat (23rd Januari) cycle balik keje... sbnarnya the whole week dari selasa. hehe... jumaat malam sabtu tu lepas magrib terus keluar g puchong (amik azmal). Pergh... highway jam. Aku rasa sampai puchong pun dalam kul 2~3 pagi...

Lepas tu grk terus g penang... ada stop 2~3 kali kot... nak masuk Ipoh.. perghh lagik jam... nasib baik nak g penang jalan ok sikit... cuma banyak kete jer. Smpai hentian semanggol pun dah pukul 8 pagi... kekeke.. (aritu aku g padang besar 8 jam jer... :P).. mandi + siap2... sambung perjalanan... smpai penang dah nak thari...

Best part of the trip... gig ler. Lama tak jumpa chong, ruhaifi n the geng... apis Carbon 4 Teen pun ada.. dorang sangkut kat taiping perform last sekali...

Habis jer gig... kiteorang lepak gurney makan. Azmal tinggal lepak ngan ana... Arab tinggal sebab ahad pagi nak gerak kelantan (rumah noreen)... pozy, ipin dgn atoi jalan2 feringghi (sbb pozy 1st time g penang... ler.) tapi dorang kena rush balik muar malam tu jgk sbb pozy ada family meeting kat muar... aku ngan nini, lepas makan terus g post dickson sbb family nini ada buat gathering (nini dah balik taiping dulu 3~ 4 hari sblm gig... jumpa kat penang terus)..

balik dari gig tu hari sabtu... tuhan sajer yang tau lepak. Kiteorang berenti semanggol.. mandi + minum kopi pastu terus gerak... nasib baik nini bawak lepas mandi tu... sbb aku sedar2 jer samapi seremban dah.. :P kekeke...

smpai seremban kul 4am pagi... apartment TNB tu lawa giler... bilik besar2... ada 4 bilik kot.. tapi aku, atan (sepupu nini) dgn nini tido kat lantai jer... hall pun full... hehehe..

tapi seblum kul 8am dah terbangun.. smue orang dah bangun.. tk kan nak lepak kot .. yer tak.. SEGAN siut... tapi kepala aku dah start pening2 lalat... lepas sarapan keluar jap dari apartment tu g area teluk kemang isap rokok... sbb yang isap rokok situ aku berdua jer ngan pakcik nin sorang... :P

balik dari tu dah kena paksa mandi laut plak.. :P ler... mula2 malas... ingat nak balik apartment jer tido... hehehe... tapi takut spoil the party plak kan... turun jgk... last2 aku yang paling last keluar... sbb carik ketam... :P hehehe...

balik dari tu.. ingat nak landing (tido) jap... nini ajak keluar plak beli hadiah.. sbb malam tu ada pasing2 hadiah... :P hehe.. keluar jap... baeli hadiah + putu piring... keke.. tapi petang tu teluk kemang giler jam... jam... jam yang amat... amat jam... (menanda kan mmg giler babi jam)... buatkan badan jadik letih...

balik dari tu aku terus letak kepala... baring jap.. makan panadol... baru nak terlelap.. terdengar plak ada ada yang nak lawan pool... + ping pong... bangun balik.. turun bawah... layan sampai nak magrib... pergh...

lepas official gathering.. dorang bagi2 hadiah tu... 9pm aku ngan nini gerak balik... tapi aku rasa.. macam semua perhentian kat highway tu aku nak berenti... tido.. last2 sampai pasir gudang (rmh) dah subuh dah... :P

isnin tu... sebelum kul 10am kot.. :P kuar jap beli barang2 nini + basuh kete... balik terus masuk singapore sbb flight nini kul 7:30pm... call monzie ngan ogy kalau2 dorang nak lepak sama... ngam2 dorang ada... tunggu kat orchard... rasa smue kedai tutup kot.. cuma HMV jer yang bukak... harus semua CD aku belek nak habis kan masa...

Ogy ngan monz sampai... mula nak makan ayam penyet... tapi monz kata nasi beriyani kat terminal 3 (terminal aiport baru singapore) lagi sedap.. wuih bergegas kiteorang ke changi... smpai2 flight nini delay 1120pm.. ya rabbi... giler lama.. kiteorang smpai kul 5pm.. :)

apa lagik terus survey makan... kiteorang jumpa fid ngan syikin masa makan.. sbb syikin masuk keje kul 6pm... lepas syikin masuk keje (syikin keje airport)... fid lepak ngan kiteorang.. lepas makan tu plan2 nak g east coast habiskan masa... last2 lepak changi airport sampai nini boarding...:P hehehe...

hari tu aku sampai rmh kul 2am hari selasa... :P giler.

hari selasa plak... ingat nak mengayuh... tapi aku punyer beskal rosak (RD punyer cable putus)... last2 try kumpul bebudak skate lama lepak kat Red Point... petang tu end up skating dgn sureash, atoi, emie, ngan ontot... petang sikit mcm biasa fuad akan datang skate bawak anak2 dia ngan orang rmh (alasan ler tu nak balik capat... hehehe)...

malam layan stair kat Crystal Crown mcm dulu2... ijat baru smpai... dgn baju meeting dia (baru lepas meeting)... hehe pastu malam sikit lepak ZZ makan...

tgh2 lepak tu perak call... dah setahun tak jumpa dia... last2 dia join kiteorang kat ZZ dgn nawa ngan anak lelaki dorang... :) citer2 pasal 10 tahun dulu... :) wah.. giler punyer kenangan... sbbkan itu next week ahad kiteorang nak buat gathering... alah berbekal kan 100plus ngan board jer... janji dapat jumpa smue orang...

weekend ngan public holiday tu end up dgn ter'beli kasut kat Emie... (eh ada kena mengena tak ending.... kekeke)... tapi kasut skate... dah lama dan beli sebenarnya.. tapi aku rasa kaki aku mcm besar... tkpe.. next blog aku bagi tunjuk itu kasut baru... sbb sangat sayang pakai kasut signature series plague... takut rosak.. :P aku nak simpan buat kenangan.. dah tkde lagi dah kasut tu... :P stop contract dan production... :)

Aksi meng'OLLIE' ini ditaja oleh nas... (minggu depan kasut baru)... hehe
footloose: sorrie kalau2 korang rasa cerita2 diatas menyebalkan... tapi blog aku kan... suka aku lah!... hehehe

4 comments:

paranoid of death said...

pergh..gila babi full aktiviti ko..Perdana menteri pun kalah siot..hehehe..bab yg paling best..skate le..siot..jeles gue..

Nas Plague said...

paranoid of death: minggu depan gathering mal... perak, ah lim.. smue ada... :) turun turun... hehehe... wheel dah ada... kekeke

Nadia said...

hey hey...thanks for linking my blog, dude! rock on!;-)

ultramantarojuga said...

trer r abg nas,,,
aku pn da olie 2 deck da smpot da skrg,,