nuffnang

FEBUARI

Monday, October 13, 2008

Lagi Giler Lama

Giler lama aku tak menulis. Banyak jugak cerita2 yang tak tertulis... dan tak larat nak menulis. Tahun nie banyak giler activity sampai tak sempat nak packing barang, sangkut selipar kat beg strap, naik ketapi/flight then travel up north. Sangat rindu. Sangat rindu nak pasang rack dan pannier kat beskal kayuh lawan kilometer...

Eh tahun nie adalah travel... luper plak, g indon dgn azmal, ipin, muiz. Masa tu Jakarta tgh banjir besar, banjir lumpur. Tido rumah QiQi kat bandung... :) tapi itu terkisar/terbaur dgn kerja. MARI MENGUSAHAKAN BAND ANDA... hehe.. mudah2-an rezeki lebih... :P

Tapi masih tak sama mcm pegi viet & lao... atau pegi cambodia. Sgt rindu debunya, bau2 nya, orang2 nya... cheh mcm simpan pompuan plak. Those days... tak payah nak pikir panjang. Camera pun pakai filem lagik... :P kena cuci2 lagik. Masih mencarik2 aku gambar travel lama kat rumah (Apiz/Hafizan kalau kau masih baca blog aku kumpul balik gambar2 kite kat indon dgn indochina... ) siap dapat title COINFLIP traveller kat rumah Winston kat Nongkai (utara thai sempadan dgn lao) / depan train station. perghh dah 2 tahun tak pegi rmh dia.




Masa start cycle tour dulu plak, jumpa dgn mamat dari canada nie (kiteorang panggil dia dgn nama "misai")... masih teringat lagi pesan dia "Apa yang korang dapat belajar dari tingkap keretapi dgn tingkap bus?, turun dari keretapi... turun dari bus... smell the village, tido kat rumah orang... pegi pendalaman... learn how people lived... then you get life." Then kiteorang dah start bukak map... carik jalan kampung, tidor rumah orang... bila nak dapat buat mcm tu lagik?? rindu

Setahun lepas tu jumpa plak along, anga dgn tok mat... :) the best cycle tour partner so far. Tapi travel period tak panjang... pendek2 ajer. Kiteorang pernah cover kepulauan riau... pulau2 mcm karimun, kundur, alai, bintan... tido rumah orang jgk... jumpa kawan baru.. (zul tg batu). Best experiance...

2008 nie full dgn band activity... sgt banyak plak tu. :P tapi itu satu ekstasi yang tak dapat dijual beli.

Tahun2 akan datang... banyak plan, cuma tak tau beloh dapat cuti ker tak.. atau ke'ewangan membenarkan ker atau tidak. Sekarang nie cuma nak pasang niat... untuk update blog nie sentiasa untuk kawan2 baca. Itu jer.. :)

2 comments:

paranoid of death said...

travel ngan ko, ipin dan muiz banayk membuka minda kepala otak aku..tengok kesusahan di negara orang..membuat aku bersyukur dengan pemberian ilahi..thanks bro..kalau aku tak jadi kawin kita travel gik..kekekek..lepas ni aku nak cari beskal plak..kuakuakua..

Nas said...

Tuler... aku tgh plan next trip. Tak semestinya kena naik beskal. Next trip back pack. Muiz kata dia tgh amik cuti... :P kekeke...

Melaka ajak buat short trip vietnam 5 hari... kena renggetnya mau follow ka??